logo

スポンサーサイト

2008.06.15 Sunday

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | -

Sakkataikai

2007.01.27 Saturday

Hari ni sakkataikai(pertandingan bola sepak) antara 3 buah youchien. Sakkataikai ni di adakan di tepi sungai. Entah apa namanya lupalah tapi di Kamata.

Pagi-pagi lagi kami semua keluar rumah nak tengok Along main bola. Inilah kali pertama Along join sakkatakai sejak dia masuk sakka club. Sebelum ni dah 2 kali cosmo club anjurkan sakkataikai tapi takleh nak join. Selalu saja bertembung dengan aktiviti youchien.

Seronok juga tengok budak-budak main bola ni. 2 jam tak terasa lama.. Team C dr Midori youchien dapat tempat pertama tapi team Along kalah, dpt tempat terakhir. Lepas habis main tu, Along nangis sebab tak dapat hadiah. Mulalah dia mengamuk dan buat hal..

Bila Along nangis ni susahlah nak pujuk.. Tambah pula dengan lapar. Macam-macam kerenahlah. Nak makan tapi nak cepat. Ajak masuk kedai makan tak nak.. nanti lambat nak siap.. so papa belilah onigiri sebiji untuk dia kat kombini. Pastu makan kat luar kombini. Lepas dia dah makan tu, kami jalan-jalanlah cari kedai makan yang boleh dimakan. Adik pun dah mula lapar.. mama dan papa pun sama jugalah. Bila nak masuk kedai makan tu, dia nangislah pulak tak nak masuk.. sebab dia dah tak nak makan. Dah nangis tu macam biasalah.. susah sungguh nak pujuk... terpaksalah gi eki.. beli tiket balik..

Nasib baik Adik tak buat hal walaupun dia dah lapar. Dia faham kot dengan kerenah Alongnya tu.

sakkataikai
first game

sakkataikai
2nd. game

sakkataikai
3rd. game.. kena jaga gol

sakkataikai
4th. game

sakkataikai
sempat lagi main tumbuk-tumbuk dgn kawannya tu..

sakkataikai
throw in

sakkataikai
ganbatte..

sakkataikai
throw in lagi

sakkataikai
5th. game

sakkataikai
6th. game

sakkataikai
result.. team A(midori youchien) tu lah group Along

sakkataikai
antara yg join sakkataikai dr Midori youchien


 1/1PAGES